11 Ocak 2012 Çarşamba

Benim Annem bir Melek

Benim annem bir melek kuskusuz her annelerimiz gibi. Annelerimizin hakki alsa ödenmez ve yerlerine baska birsey de konulmaz. Sen ilk onun kucagindayken baslar hersey .. Seni emzirir yataginin basinda durur ve nöbet tutar hasta oldugun zaman, endiselenir basini oksar.. Zaman sonra bir bakmissin yavas yavas emeklemeye baslamissin belki de yürümeye ve Anne kelimesini telaffuz edebilme cabasindasin. Ardindan kres, okul ve is hayati basladiginda yine annen yaninda olur.. iyisi ve kötüsüyle dahil hersey de bi cözüm bi yardim gelmistir ellerinden.. Hayatimizin her noktasinda varlar cocuklugumuz olsun okul, is ve evlilikte hep yanimizdalar, ki olmadiklari zaman eksiklikleri muhakkak hissedilir..
Annelik demek bu.Kendileri bizlere yani evlatlarina göre arkadas arkadastanda öte can demek.. kimseyle paylasamadigini onunla paylasirsin, cünkü bilirsin onun anlayacagini ve can kulagi ile dinleyecgini .. Bir durum oldugunda ilk onun yardim eli uzanir, ya da seni koruyup kollar her halükarda .. Anneler gercekten kelimelere dökülse bir saatte ya da on dakika da anlatilacak birsey degil.. Onlari anlatmaya bin ömür bin asir yetmez, cünkü annenden gördügün sefkati, sevgiyi olsun iyiligi ve ilgiyi hic kimseden göremezsin,ne arkadasin ne sevgilin ne de herhangi bir yabancidan . .
Sadece diyecegim su ki annelerimizin kiymetini bilelim .. onlari kirmayalim üzmeyelim hani ölümlü dünya ne olacagini bilemessin, ama en azindan bugünün yarini yokmus gibi, onlari kirmaktan sakinabiliriz. Ne de olsa en degerli varliklarimiz ve kimse ellerine su dökemez.. esi benzeri bir daha asla bulunamaz bu dünya da. Ondan ötürü Allah tüm annelerimize uzun saglikli, sihhatli, dertsiz ve tasasiz ömürler versin.. ve tabi annesinin degerini bilmeyen cocuklarinda gec olmadan gözlerini acsin.. Cünkü bugün suan annen yaninda olabilir ama hicbirimiz icin yarina dair cikacagiz diye garanti yok ..
Kips kips =) Polyanna..

8 yorum:

  1. Aminnn :) Ne güzel yazmışsın… Çok şanslıyız ki böyle güzel annelerimiz var…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @peritozufotograf Tesekkür ederim canim allah onlari basimizdan eksik etmesin :)

      Sil
  2. hey, polyanna! how are you? busy here! :) this is a heart-warming post. :)

    jasmine

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık, çok beğendim cidden, anne farklıdır ya:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mavimetropol cok tesekkür ederim hem okudugun hem de yorum biraktigin icin :) Annelerimizin kiymetini bilmemiz cok güzel birsey:D

      Sil
  4. @adamalexmommy hey jasmine :) Thanks I'm fine and you? It's been a long time that we not write to each other :-)

    YanıtlaSil
  5. I like your blog and this post!!! Passes to see me on my blog and if you like we can follow each other! (also on facebook!) www.keepintouchwithfashion.com
    have a nice day…. Keep in touch …. Kiss Jeasmine

    YanıtlaSil